среда, 11 мая 2011 г.

Указ Президента Украины про передачу земли от колхоза в сельскую раду.

Указом Президента України від 12.04.2000 N 584 "Про забезпечення економічних інтересів і соціального захисту працівників соціальної сфери села та вирішення окремих питань, що виникли в процесі проведення земельної реформи" встановлено, що відповідно до чинного законодавства, працівникам соціальної сфери села та пенсіонерам з їх числа можуть бути надані у користування земельні ділянки із земель запасу та резервного фонду для індивідуального або спільного ведення особистого підсобного господарства.

Надання земельних ділянок громадянам для вказаних в Указі Президента цілей здійснюється згідно із ст. 56 Земельного кодексу України.

Згаданою статтею передбачено, що для ведення особистого підсобного господарства за рішенням місцевої ради передаються безплатно у власність земельні ділянки в межах населених пунктів, вказаних у земельно-облікових документах, або надаються безплатно у власність у розмірі не більше 0,6 гектара.

За бажанням громадян їм додатково можуть надаватися земельні ділянки у користування.

Загальна площа цих ділянок не повинна перевищувати 1 гектара.

Збільшення розмірів земельних ділянок до 2 гектарів може провадитись за погодженням з обласною радою.

Отже, працівникам соціальної сфери села та пенсіонерам з їх числа можуть бути надані земельні ділянки у вказаних в цій статті розмірах.

Слід відмітити, що діючим земельним законодавством передбачено надання земельної ділянки громадянину, а не на сім'ю або господарський двір.


Взято из http://sovetia.at.ua/blog/2008-07-15-2

Комментариев нет:

Отправить комментарий